Úvod
O IGC
Catering
Provozovny
Interiéry pro potravinářství
Reference
Historie
Iniciativy
Kontakty
 
Vyhledávání
Mapa stránek

 Czech/Česky (utf-8) English
ImageImage
2009 zahájení výstavby multifunkčního objektu IGC CENTER v Praze
Po dlouhých peripetiích v několika předchozích letech, se nakonec daří společnosti IGC koupit další dva přiléhající pozemky ke stávajícímu areálu s celkovou výměrou necelých 2 tis. metrů pro stavbu multifunkčního objektu stále se rozrůstající skupině společností. Zahájení stavby je plánováno na konec roku 2009. Veškerá projektová dokumentace včetně stavebního povolení je připravena
ImageImage
2008 Restaurace Stará myslivna na Konopišti
V roce 2008 na základě výběrového řízení získává společnost IGC do dlohodobého pronájmu unikátní objekt Staré myslivny u zámku Konopiště za účelem provozování stylové myslivecké restaurace. Objekt velkým finančním nákladem rekonstruuje, vybavuje zcela novým interiérem s bohatou trofejní a uměleckou výzdobou a zahajuje v dubnu roku 2009 obnovený provoz. Restaurace slouží jako referenční objekt skupiny k doložení celé škály dovedností - projektové tvorby, výroby interiérů, cateringu, vysoké gastronomie a současně slouží jako základna gastronomického personálu IGC pro zajišťování zahraničních státních prezentačních akcí.
ImageImageImage
2005 provoz restaurace na světové výstavě EXPO 2005 AICHI
Společnost IGC se stává provozovatelem České restaurace v Národním pavilonu ČR na Světové výstavě EXPO 2005 Aichi v Japonsku. Pracovníkům IGC se podařilo i v neuvěřitelně krátkém čase zajistit veškerá potřebná povolení místních úřadů včetně náročného získání vlastní licence k provozování restaurace v Japonsku a vybavit ji technologiemi a zařízením. Projít složitými povolovacími řízeními a vyhledat potřebné suroviny k přípravě jídel v místních podmínkách. Restaurace byla vyhodnocena jako druhá nejlepší, těsně za francouzskou restaurací.
ImageImage
2005 vznik EXPO, IGC GROUP, s.r.o.
Skupina společností IGC GROUP se rozšiřuje o další význačnou společnost a tím si zajišťuje rozsáhlé výrobní zázemí. Jedná se o bývalý výstavářský podnik Expo Partners se sídlem v Blovicích u Plzně. Dne 14.11.2005 byla společnost zápisem u Obchodního soudu v Plzni přejmenována na EXPO, IGC GROUP s.r.o. s novou image a novým logotypem EXPO BLOVICE. Současně byla otevřena Pražská kancelář v areálu skupiny IGC v Praze Hloubětíně. Svým propojením s velkým výrobním podnikem se tak skupina IGC stává jedním z největších reklamních podniků v oblasti výstavářství v ČR s vlastní tvorbou, produkcí, výrobou, agenturním a realizačním týmem.
2000 založení IGC-výroba, s.r.o.
Společnosti IGC mají společně velký rozptyl činností, který jim zajišťuje vyrovnávání zakázkové krytí a zajišťuje provozní tržby i v době, kdy některá odvětví jsou v útlumu. Vzniká však naléhavá potřeba vlastního výrobního zázemí a tak v roce 2000 vzniká společnost IGC - výroba, s.r.o. se sídlem v Blovicích za účelem získání vlastních potřebných výrobních kapacit. To se však nedaří a tak až do roku 2005 veškeré zakázky výrobní povahy realizuje smluvně u společnosti Expo Partners - v Blovicích, do které později kapitálově vstupuje.
1995 založení IGC-Mobil Servis, s.r.o.
Postupem dalších let jsou podle směrů činnosti a hledání zakládány další společnosti. Po IGC - International Creativity s.r.o., založené v roce 1994 jako divize veškeré tvorby zahrnující projektovou, architektonickou, fotografickou, designérskou, výtvarnou a další tvůrčí oblasti, vzniká v roce 1995 IGC - Mobil servis, s.r.o., která se zabývá projektováním, vývojem a výrobou pojízdných výčepů a jejich provozováním. Za řadu let její činnosti pojízdné výčepy IGC byly přítomny na velkém počtu kulturních, sportovních a společeských akcí v čechách i zahraničí.
ImageImageImage
1993 založení IGC-International Gurman Club - Gastronomické podniky, s.r.o.
Již po jednom roce fungování IGC si dva hlavní směry aktivit mladé společnosti vyžadují větší prostor a dochází k založení první samostatné divize IGC - Gastronomické podniky. Tato společnost má na starosti restaurační provozy a cateringový servis. Ředitelem a jednatelem se stává Pavel Karas, zakládající člen IGC. Společnost postupně provozuje řadu restaurací. K nejznámějším v Praze patří Václavka v Praze na Proseku, Restaurace na Budějovické a Restaurace Mánes na nábřeží. V pozdější době se společnost specializuje na poskytování know-how při zakládání a náběh provozu restaurací pro jiné provozovatele, přičemž úspěšně rozjíždí řadu restaurací i v zahraničí.
ImageImageImageImage
1992 KVĚTEN - smlouva o dlouhodobé reklamní kampani pro Staropramen
Startem a rozhodující finanční injekcí pro začínající společnost IGC bylo uzavření smlouvy s pivovarem Staropramen o výhradní, celosvětové, dlouhodobé reklamní kampani. Tvůrci IGC zvítězili ve veřejné soutěži s nápadem spojení piva Staropramen a secesní Prahou. Následně byl vytvořen jednotný image pivovaru, který byl promítnut do všech aktivit pivovaru od etiket lahví, přes tiskoviny, billboardy, vývěsní štíty, výstavní expozice až po interiéry pivovaru a restaurací po celé Evropě. Tato kampaň působila na veřejnost neuvěřitelných osm let a dostala se i do dalekého zámoří.
ImageImage
1992 LEDEN - založení IGC-International Gurman Club s.r.o.
Rozpadem socialistického hospodářství skončilo svojí činnost mnoho podniků. V tu dobu se ocitá i mnoho členů IGC bez práce a tak dva předsedové - Bohumil Bochňák a Pavel Karas zakládaíj společnost s ručením omezeným IGC - International Gurman Club s.r.o. ve snaze vyvinout činnost, která by dala práci nezaměstnaným čleům společenské organizace IGC. V návaznosti na původní zaměstnání se hlavním předmětem činnosti společnosti stává reklama pro potravinářský průmysl pod vedením B. Bochňáka a restaurační činnost pod vedením P. Karase.
ImageImage
1989 založení IGC-International Gurman Club - společenské organizace
V říjnu tohoto roku byl založen IGC-International Gurman Club jako společenská organizace pod ČSTV ve Štěchovicích, protože všechny v té době existující legální svazy a organizace vznik spolku s programem dobře jíst a pít odmítly. V klubu je založena řada sekcí - gulášová, zabijačková, pivní, staročeská, orientální, houbová a další. Každá sekce má předsedu a dva místopředsedy, celý klub má 10 členné předsednictvo, výkonným předsedou je zvolen Bohumil Bochňák, čestným předsedou Pavel Karas, tiskovým mluvčím IGC se stává Pavel Maurer. Jsou rozdány členské legitimace. V krátké době má IGC více jak několik set členů a čekatelů. Jsou zakládány zahraniční pobočky např. Mušlová sekce v Nizozemském De Klinge, Gulášová v Kalifornii, Šašlíková v Rusku, Zvěřinová na Křivoklátě atd.
ImageImageImage
1987 vznik projektu IGC - International Gurman Club
V tomto roce, vzniká u party mladých, veselých lidí majících v oblibě jídlo, pití a diskuse o něm myšlenka, založit spolek milovníků gastronomie. Jakýsi klub lidí - laiků i odborníků, kteří rádi vaří, poznávají, ochutnávají, nebo prostě jenom konzumují. Takový spolek lidí, které spojuje láska ke gastronomii v jakékoli podobě. Předmětem všech prvních setkání byla velká konzumace jídla a pití a především povídání o chutích a recepturách. Vznikají první črty struktury IGC, později stanovy a organizační řád. Projektují se jednotlivé sekce a plánují pobočky doma i ve světě. Místem vzniku myšlenky a následného rozpracování celého projektu byla veřejná sauna ve sportovním areálu Slavie v Praze Vršovicích.