Index
About IGC
Catering
Premises
Food Interiors
References
History
Iniciatives
Contacts
 
Search
Sitemap

 Czech/Česky (utf-8) English
Print E-mail
EXPO 2005 AICHI - JAPan
ImageImageImage
restaurant in the czech national pavilion
IGC – International Gurman Club was the operator of the Czech restaurant in the Czech National Pavilion at the 2005 AICHI World EXPO in Japan. In an unbelievably short time the IGC employees managed to arrange all the necessary licenses at the local authorities, including the actual license to operate a restaurant in Japan that is difficult to obtain, and to outfit it with technologies and equipment. They underwent difficult licensing proceedings and found the necessary ingredients to prepare the meals in local conditions. Nevertheless, the restaurant enjoyed immense success. It was evaluated as the second best restaurant in the exhibition in terms of the interest of the public and the local media right after the luxury French restaurant. “It is truly a gourmet experience of a lifetime,” one of the leading managers of the Association of World Expositions, Hayakawa Naohiro stated, adding that “Japanese cuisine truly does not have so many special flavours.” A cross-section of traditional Czech cuisine was offered in the restaurant with a selection of typical national dishes with classical, age-old recipes. Kulajda soup, three kinds of Czech dumplings, pork with sauerkraut and dumplings, beef in cream sauce with cranberries, potato pancakes and others were available for tasting.
ImageImageImage
 
ImageImageImage
meals
ImageImageImageImageImageImageImageImage
„Pokrmy připravili skuteční mistři svého oboru, kuchaři s bohatou světovou praxí, ale především znalci tradiční české kuchyně. V české republice jsou známí z televizního pořadu Vařečka o vaření a kulinářství v celostátní televizi. V restauraci byl japonské veřejnosti představen velký sortiment typicky českých pokrmů od studených a teplých předkrmů, polévek, přes hlavní jídla až po teplé a studené deserty. Velkou pozornost vyvolával i estetický vzhled servírovaných pokrmů. K jídlům bylo nabízeno tradiční české pivo z Královského pivovaru Krušovice, který patřil od roku1583 Koruně české- císaři Rudolfu II. Dnes se v pivovaru vaří vynikající světlé pivo a černé patří k nejlepším v Čechách. Kromě piva bylo možné v restauraci ochutnat i bílá a červená tichá vína z jižní Moravy a vína perlivá sekty největšího českého výrobce vín a sektů, společnosti Bohemia Sekt a.s. Forma provozu, kvalita nabídka, sortiment, vysoká profesionalita a milý přístup personálu - to vše jednoznačně přispělo i k celkovému úspěchu Národního pavilonu České republiky na světové výstavě EXPO v dalekém Japonsku.” (komentář dokumentu ČT)
ImageImageImageImageImageImageImageImage
 
ImageImageImageImageImageImageImage
kitchen operation
ImageImageImageImageImage
chefs
ImageImageImageImageImageImageImage
 
ImageImageImageImageImage
attendance
ImageImageImageImage
PUBLICITy
ImageImageImageImage