Úvod
O IGC
Catering
Provozovny
Interiéry pro potravinářství
Reference
Historie
Iniciativy
Kontakty
 
Vyhledávání
Mapa stránek

 Czech/Česky (utf-8) English
Tisk E-mail
EXPO 2005 AICHI - JAPONSKO
ImageImageImage
RESTUARACE V NÁRODNÍM PAVILONU ČR
Společnost IGC – International Gurman Club byla provozovatelem České restaurace v Národním pavilonu ČR na Světové výstavě EXPO 2005 Aichi v Japonsku. Pracovníkům IGC se podařilo i v neuvěřitelně krátkém čase zajistit veškerá potřebná povolení místních úřadů včetně náročného získání vlastní licence k provozování restaurace v Japonsku a vybavit ji technologiemi a zařízením. Projít složitými povolovacími řízeními a vyhledat potřebné suroviny k přípravě jídel v místních podmínkách. Přesto restaurace zaznamenala obrovský úspěch. V rámci výstavy byla zájmem veřejnosti a místních médií vyhodnocena jako druhá nejlepší hned za luxusní francouzskou restaurací. “Je to skutečný životní, labužnický zážitek,” říká jeden z předních managerů asociace Světové výstavy Hayakawa Naohiro a dodává, “ tolik zvláštních chutí japonská kuchyně vůbec nezná.” V restauraci byl nabízen průřez tradiční českou kuchyní s výběrem typických národních jídel klasických, starých receptur. K ochutnání byly mimo jiné i kulajda, české knedlíky ve třech druzích,vepřo-knedlo-zelo, svíčkovoá s brusinkami bramboráčky, štrůdl, vesnické lívance a mnoho dalších v sortimentu více jak 30 chodů.
ImageImageImage
 
ImageImageImage
POKRMY
ImageImageImageImageImageImageImageImage
„Pokrmy připravili skuteční mistři svého oboru, kuchaři s bohatou světovou praxí, ale především znalci tradiční české kuchyně. V české republice jsou známí z televizního pořadu Vařečka o vaření a kulinářství v celostátní televizi. V restauraci byl japonské veřejnosti představen velký sortiment typicky českých pokrmů od studených a teplých předkrmů, polévek, přes hlavní jídla až po teplé a studené deserty. Velkou pozornost vyvolával i estetický vzhled servírovaných pokrmů. K jídlům bylo nabízeno tradiční české pivo z Královského pivovaru Krušovice, který patřil od roku1583 Koruně české- císaři Rudolfu II. Dnes se v pivovaru vaří vynikající světlé pivo a černé patří k nejlepším v Čechách. Kromě piva bylo možné v restauraci ochutnat i bílá a červená tichá vína z jižní Moravy a vína perlivá sekty největšího českého výrobce vín a sektů, společnosti Bohemia Sekt a.s. Forma provozu, kvalita nabídka, sortiment, vysoká profesionalita a milý přístup personálu - to vše jednoznačně přispělo i k celkovému úspěchu Národního pavilonu České republiky na světové výstavě EXPO v dalekém Japonsku.” (komentář dokumentu ČT)
ImageImageImageImageImageImageImageImage
 
ImageImageImageImageImageImageImage
PROVOZ KUCHYNĚ
ImageImageImageImageImage
ŠÉFKUCHAŘI
ImageImageImageImageImageImageImage
 
ImageImageImageImageImage
NÁVŠTĚVNOST
ImageImageImageImage
PUBLICITA
ImageImageImageImage